Licht op Steen

10 kunstenaars werken op lokatie

 
Periode	:  van 2 - 15 september 2019
Lokatie	:  Beeldentuin & kunstzaal, Pimpelmees 3,
		   Park Klein Engendaal, Soest
Organisatie	:  Kunststichting HazArt
Deelnemers	:  10 beeldend kunstenaars

Introductie
Navolgende tekst van Vasalis is inspiratiebron voor dit symposium:

‘Ik droomde dat ik langzaam leefde … langzamer dan de oudste steen’.

Gedurende 2 weken werken 10 professionele beeldend kunstenaars uit de provincie Utrecht op lokatie Park Klein Engendaal, entrée Pimpelmees in Soest aan de totstandkoming van beelden in natuursteen. Er wordt gewerkt marmer, Iraanse travertin, Belgisch hardsteen, Anröchter Grünstein e.a.

Projectomschrijving
Het centrale thema is ‘Licht op Steen’, met andere woorden: inzicht verschaffen in het proces van het vervaardigen van een kunstwerk in natuursteen. De deelnemende kunstenaars zijn geselecteerd op professionaliteit en diversiteit. De opdracht bestaat uit het - binnen een bepaalde tijd - vervaardigen van een sculptuur in natuursteen.
Dit symposium zal gedurende genoemde periode voor publiek gratis toegankelijk zijn, zodat de vorderingen van de kunstenaars en het ontstaan van de beeldhouwwerken van dag tot dag gevolgd kunnen worden. De kunstenaars staan toeschouwers te woord en geven toelichting op de werkzaamheden. Voor groepen worden rondleidingen georganiseerd. Het project wordt afgesloten met een finissage en aansluitend een expositie van de gerealiseerde kunstwerken.

Doel van het project
Het promoten van kunst in het algemeen en beeldhouwkunst in het bijzonder. Jong en oud laten kennismaken met de vele facetten van het (kunst)-ambacht. Door middel van het aanschouwelijk maken van de totstandkoming van een kunstwerk wordt een divers publiek (jeugd, scholieren en ouderen) in contact gebracht met kunstenaars die geïnspireerd door het materiaal en thema op ambachtelijke wijze een sculptuur tot stand brengen. De kunstenaars zullen gedurende de periode elkaar ontmoeten in de uitwisseling van ideeën, werkwijzen,  materiaalonderzoek en discussiëren over het belang van de ambachtelijke kunst in de hedendaagse kunstwereld.

LICHTOPSTEEN

Met steun van:
de Hazelaar ART SUPPLIES
HazArt kunststichting
Gemeente Soest
Rotary Soest-Baarn
K.F. Heinfonds
Pr. Bernhardcultuurfonds

HazArt is een Culturele ANBI Stichting
https://lichtopsteen.nl2019.Licht_op_Steen_files/_WDH3126.jpgshapeimage_1_link_0

openingstijden


HazArt:

Pimpelmees 3, Soest


woensdag t/m vrijdag

van 10-17 uur

zaterdag

van 10-16 uur