‘LEVENSLICHT’


Daan Roosegaarde

 


LEVENSLICHT


Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Over heel de wereld wordt daar bij stilgestaan. Ook door de gemeente Soest wordt stilgestaan bij de wegvoering van Joden, Sinti en Roma. Van 23 januari tot en met 2 februari  is het tijdelijke Holocaustmonument ‘Levenslicht’ van Daan Roosegaarde te zien bij Kunststichting HazArt.  Het monument maakt deel uit van een landelijk project van het Nationaal Comité 4 en 5 mei waaraan ongeveer 170 Nederlandse gemeenten deelnemen.

Zo staat Nederland gezamenlijk stil bij de verschrikkingen van de Holocaust.


Zowel in de Joodse herdenkingstraditie als in de Roma- en Sinti-cultuur zijn stenen belangrijk. Kunstenaar Daan Roosegaarde en zijn team hebben deze traditie als inspiratie gebruikt. Met in totaal 104.000 lichtgevende gedenkstenen - gelijk aan het aantal slachtoffers uit Nederland - staat het kunstwerk symbool voor de impact van de Holocaust. De stenen zijn verdeeld over de verschillende gemeenten waar Joden, Roma en Sinti 75 jaar gleden zijn weggevoerd. HazArt heeft haar lokatie van harte beschikbaar gesteld voor het tonen van ‘Levenslicht’.


Van 23 januari tot en met 2 februari is het lichtmonument dagelijks te zien van

10.00 uur tot 17.00 uur en in de avonduren van 19.00 uur tot 22.00 uur in de kunstzaal bij Kunststichting HazArt aan de Pimpelmees.

 

LET OP:


SPECIALE OPENINGSTIJDEN

TIJDENS ‘LEVENSLICHT’

23 januari t/m 2 februari


ELKE DAG OPEN VAN:

10.00 - 17.00 UUR

19.00 - 22.00 UURNB:  de winkel

de Hazelaar ART SUPPLIES

is ‘s avonds GESLOTEN!HazArt:

Pimpelmees 3, SoestOpeningstijden:

woensdag t/m vrijdag

van 10-17 uur

zaterdag

van 10-16 uur