1
2
4
5

Menu

HAZART

kunststichting

Pimpelmees 3
3766 AX Soest
T 035 6013150

info@hazart.nl

openingstijden rondleidingen vrijwilligers

Beeldentuin

Vanaf 1991 worden er in Park Klein Engendaal exposities georganiseert van hedendaagse beeldhouwkunst. Aanvankelijk vanuit de toen nog actieve bronsgieterij; daarna onder de vlag van de in 1996 opgerichte HazArt kunststichting. Inmiddels is HazArt een goedgekeurde Culturele ANBI-instelling. Doelstelling is het bevorderen van produktie, spreiding en presentatie van kunst in het algemeen en beeldhouwkunst in het bijzonder. Dit doel wordt bereikt door het organiseren van tentoonstellingen van beeldende kunst, spreiding via educatie, workshops, publicaties en het bevorderen van materiaalkennis. Het hele jaar door is de beeldentuin van HazArt te bezoeken. In voor- en najaar wisselt het aangebodene. Sinds juli 2021 is de expositieruimte bij HazArt in gebruik van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Kunstenaars zelf organiseren hier tentoonstellingen van werk van leden van De Kring. De tentoonstellingen zijn gratis toegankelijk; de werken veelal te koop.

In de beeldentuin van HazArt vindt u naast de vaste collectie ook beeldhouwwerk dat te koop is. De beelden in de tuin zijn o.a. van ijzer, staal, natuursteen, kunststof, hout en brons. Groot en klein, veelkleurig en in één kleur, figuratief en/of abstract. 

De mini-catalogus BEELDENINSOEST2024 - A6-formaat - is weer beschikbaar! Bezoekt u de beeldentuin dan kost deze € 5. Hierin opgenomen kleurenfoto's van alle beelden met een korte toelichting.

Wilt u deze bestellen maak dan € 10 over op bankrek.nr. NL61 RABO 0379 9207 00 t.n.v. HazArt kunststichting en u krijgt deze toegezonden. Vergeet niet ons een email te sturen met uw naw-gegevens!

Groepen vragen we zich van tevoren aan te melden.