1
2
4
5

Menu

HAZART

kunststichting

Pimpelmees 3
3766 AX Soest
T 035 6013150

info@hazart.nl

openingstijden rondleidingen vrijwilligers

GERARD HÖWELER

De huidige tijd is snel en vluchtig, trends veranderen voortdurend en nieuwe ideeën proberen luidruchtig de aandacht te trekken. In de natuur gaat alles veel langzamer. Beelden in steen passen daar wonderwel bij. Zij worden met liefde, geduld en vakmanschap gemaakt en door hun massa en onbeweeglijkheid stralen zij rust uit en nodigen uit tot bezinning.

Gerard: ‘Mijn beelden hoeven geen verhaal te vertellen of een tijdsbeeld uit te drukken. Gebruikmakend van nieuwe bewerkingstechnieken gecombineerd met oud vakmanschap probeer ik de tegenstelling natuur en cultuur, tussen toeval en berekening, in een zo duidelijk mogelijk contrast vorm te geven'.

Door in de massa van de steen ruimte te creëren en de binnenruimtes te polijsten, wordt het licht bij wijze van spreken binnengehaald. Ruimtelijk evenwicht is een aspect dat mij fascineert evenals efficiënt materiaalgebruik. Blokken met inkepingen kunnen gestapeld worden tot ruimtelijke constructies met verschillende structuren, gehakt, gezaagd, gepolijst. Het beeld moet vooral helder en eenvoudig zijn.